WAT IS EEN ELEKTRISCHE KINDERAUTO?

De elektrische kinderauto's van Ridecars  zijn voorzien van een 12 volt accu van  en hebben op beide achterwielen een motor aandrijving.

 

SNELHEID

De snelheid van een kinderauto is minimaal 3 kilometer en maximaal ongeveer 5 a 6 kilometer per uur.  De accu kinderauto heeft een softstart functie, waarmee de kinder auto langzaam op gang komt en weer rustig stopt met rijden. Dat is prettiger en veiliger  voor het kindje en krijgen ze geen schokken.

 

VOETPEDAAL & AFSTANDSBEDIENING

De accu speelgoed auto heeft een voetpedaal, waardoor het kind zelf kan rijden en daarnaast is de kinder accu auto uitgevoerd met een digitale afstandsbediening. Hiermee hou je als volwassene altijd volledige controle over de kinder auto (parent control).  Je kan de snelheid regelen (3 snelheden) en is de afstandsbediening uitgevoerd met een noodstop functie.

 In het algemeen beschikt  de elektrische kinderauto over voor- en achterverlichting, veelal rubberen bandjes, vering, claxon en muziek. Eigen muziek afspelen kan ook door middel van een mp3, usb en sd-kaart aansluiting,  Sommige kinderauto's hebben zelfs een FM-radio en Mp4 videoscherm.

 

De rijtijd van een accu kinderauto is officieel een uur. In praktijk kan de rijtijd anderhalf tot twee uur zijn, afhankelijk van het soort gebruik van de kinderauto.

 

De laadtijd van een accu kinderauto is minimaal acht uur of een nacht. Maximale laadtijd is ongeveer 18 uur. 

Laad de accu altijd minimaal 1 x per maand op, als de kinderauto niet gebruikt wordt.  Of ontkoppel de accu van de kinder auto. 

Bij de accu auto kind wordt een adapter of oplader meegeleverd. Gebruik altijd de originele lader. 

 

Bewaar of stal de elektrische kinderauto altijd op een plek, waar de temperatuur niet beneden de 5 graden komt. De accu kan namelijk niet tegen de kou. Hier wordt de accu zwak van of kan daardoor kapot gaan.

 

 

Een nieuwe accu of lader is altijd te koop in onze Ridecars winkel in Rotterdam of is makkelijk te bestellen via onze webshop. Klik hier om de accu's of opladers te bekijken.